Zoekhonden menselijk geur gesponsord door Verbrugge transport

Zoekhonden menselijk geur gesponsord door Verbrugge transport

4 april 2015 Uit Door admin

ScreenShot108Duiven/Arnhem – Op zaterdag 4 April heeft de werkgroep “zoekhonden menselijk geur” nieuwe jassen overhandigd gekregen door Verbrugge international weg transport b.v. uit Arnhem.

De jassen zijn voorzien van het logo van de zoekhonden, dit maakt de geleider en werkhond goed zichtbaar in alle omstandigheden wat een vereiste is omdat ze op verschillende locatie’s trainen. De zoekhondengroep heeft zich dan ook gespecialiseerd in het opleiden van geleiders en hond met als doel: Inzet bij calamiteiten, zoals vermissingen van personen, ongelukken, rampen, natuurgeweld en instortingen.

Training van de aspirant werkhond begint al op een jonge leeftijd, Door deze wijze van opleiden ontstaat een hechte band tussen baas en hond. Hierdoor is de hond bereid om zich in moeilijke en zelfs gevaarlijke omstandigheden te begeven. Tijdens trainingen brengt de geleider de hond in de meest vreemde situaties. Zo leert de hond zijn weg te zoeken op grof puin, op het water en aan de waterkant, in grote vlaktes en in heuvelachtige gebieden.

Hij leert slooppanden, donkere kelders, fabrieken maar ook kantoorgebouwen af te zoeken naar levende slachtoffers.Hij leert zelfstandig te werken, zijn eigen neus te volgen en hoe hij zijn baas kan waarschuwen. Zó wordt de hond voorbereid op zijn werk! De geleider leert zijn hond te lezen; hij leert het gedrag van de hond juist te interpreteren en geeft de hond zo nodig steun. Theorielessen en praktijksimulaties bereiden de geleider voor op zijn taak, kijk hier voor meer info.

Verbrugge international transport bv heeft niet alleen de zichtbare jassen gesponsord maar ook hun terrein ter beschikking gesteld om op deze manier verdere praktijk trainingen te kunnen realiseren. Dit bedrijf biedt duurzame transportoplossingen in verschillende transportmarkten.

Source: Duivenplaza.nl