Zevende biljarttoernooi om Edwin Kemper Bokaal

2 april 2015 Uit Door admin

ScreenShot096Edwin Kemper was een fanatiek lid van biljartvereniging De Tol in Duiven. In 2003 echter overleed hij volkomen onverwacht op 41-jarige leeftijd aan een herseninfarct. Sinds 2009 organiseert zijn voormalig teamgenoot Gerard Wanink een biljarttoernooi om de Edwin Kemper Bokaal in Café de Tol in Duiven. Op 17,18 en 19 april wordt de zevende editie gehouden.

Dat het toernooi altijd in Café de Tol (onderdeel van Grieks specialiteitenrestaurant Mytilini aan de Rijksweg) wordt gehouden, staat voor Gerard Wanink niet ter discussie. Daar biljartten ze vroeger altijd samen met Edwin. Die herinnering wordt levend gehouden, onder meer door Yvonne Kemper en de kinderen van het stel ieder jaar uit te nodigen. Yvonne opent op vrijdag het toernooi en reikt zondag de wisselbokaal uit.

Aan het toernooi om de Edwin Kemper Bokaal nemen ieder jaar acht biljarters uit de regio deel. Verspreid over drie dagen spelen ze allemaal een keer tegen elkaar. De spelsoort is driebanden klein. De deelnemers spelen minimaal hoofdklasse.

Gerard Wanink benadrukt dat de sfeer minstens zo belangrijk is als het driebandenspel om de punten. Alle dagen zijn er hapjes tussendoor, zowel voor de deelnemers als voor het publiek. Prijzengeld is er niet, maar alle deelnemers krijgen na afloop wel een leuke attentie. Deelnemer Roland Duis uit Zevenaar beaamt dat het toernooi in biljartkringen goed staat aangeschreven. “We doen allemaal graag mee. Omdat het een toernooi is met serieuze tegenstand, maar ook omdat het gezellige dagen zijn.”

De kosten van het toernooi om de Edwin Kemper Bokaal worden gedekt door een tiental sponsors die allemaal een bijdrage leveren. De speellocatie wordt door de eigenaar van restaurant Mytilini gratis ter beschikking gesteld. Iedereen die op 17, 18 en 19 april een kijkje wil komen nemen in Café de Tol is van harte welkom.

Source: Duivenplaza.nl