Westervoortse brug kleurt oranje voor “Orange the world”

Westervoortse brug kleurt oranje voor “Orange the world”

25 november 2021 Uit Door admin

De gemeente Westervoort sluit zich ook dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World, over het stoppen van geweld tegen vrouwen. Daarom kleurt de brug vanaf 25 november t/m 28 november oranje. De ‘Orange the world’-campagne vraagt aandacht voor de bestrijding van alle vormen van geweld tegen vrouwen, en femicide in het bijzonder.

Eén op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht, één op de vijf is ooit mishandelt door een (ex)partner en driekwart van de vrouwen en meisjes maakt seksuele intimidatie mee. Met de wereldwijde Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Door het verlichten van de Westervoortse brug laat de gemeente Westervoort zien dat ze de campagne Orange the World ondersteunen: ‘Geweld tegen vrouwen en meisjes is onacceptabel!’

Orange the IJssel
Net als voorgaande jaren zullen de dorpen en steden die langs de IJssel liggen ook meedoen aan Orange the world en zal er een oranje licht langs de IJssel verschijnen dat niet alleen aandacht vraagt voor de situatie van vrouwen die slachtoffer zijn van geweld, maar ook hoop en verbondenheid met elkaar uitstraalt.

Veilig Thuis
Er is een landelijke telefoonnummer 0800-2000 (Veilig Thuis) gekomen voor dit thema. Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis.