Watertappunten in Horsterpark en Loo officieel geopend

20 oktober 2017 Uit Door admin

Duiven – Vandaag zijn er twee nieuwe drinkwatertappunten officieel geopend in het Hosterpark en op de kruising Loostraat en Husselarijstraat in Loo.

Wethouder Spaargaren heeft deze watertappunten geopend, samen met de winnares (Ellen & Vera Weijsters konden er niet bij zijn i.v.m. vakantie). Hiermee is schoon drinkwater nu voor alle bezoekers van het Horsterpark en loo binnen handbereik!

Het watertappunt in het Horsterpark is ‘gewonnen’ door lucienne van de struik uit Duiven en het watertappunt in Loo door Ellen & Vera Weijsters uit de gemeente Duiven. Zij hebben meegedaan aan de prijsvraag vanuit drinkwaterbedrijf Vitens in het kader van het 10-jarig bestaan.

Nederland beschikt over zeer goed kraanwater. Een groot deel van de bevolking vindt dat kraanwater openbaar beschikbaar moet zijn. Daarnaast is kraanwater 1000x goedkoper dan water uit een fles en 400 x minder belastend voor het milieu. Om deze redenen is Vitens het project “join the pipe” gestart. Met dit project konden bewoners een watertappunt winnen.

De watertappunten zijn geschonken door de Vitens en de gemeente beheert ze.

Powered by WPeMatico