Waarschuwing van Waterschap Rivierenland: Schaats niet op Ondergelopen Weilanden!

Waarschuwing van Waterschap Rivierenland: Schaats niet op Ondergelopen Weilanden!

7 januari 2024 Uit Door admin

Met de naderende kou en de aankomende vorst in de komende dagen, waarschuwt Waterschap Rivierenland schaatsliefhebbers dringend om niet op ondergelopen weilanden en uiterwaarden te schaatsen. De waterbeheerder geeft aan dat ondanks de verleidelijke ijsvorming, het momenteel niet veilig is om op deze gebieden te schaatsen.

De nachten van dinsdag op woensdag en woensdag op donderdag beloven stevige vorst, wat zorgt voor de vorming van ijs op verschillende wateroppervlakken. Echter, het waterschap benadrukt dat schijn kan bedriegen en dat de huidige ijslaag op ondergelopen uiterwaarden niet betrouwbaar is.

Na weken van hoge waterstanden in de rivieren zullen de waterstanden in het weekend gaan dalen, waardoor de uiterwaarden leegstromen. Deze situatie maakt het ijs op deze gebieden onvoorspelbaar en gevaarlijk. Het waterschap adviseert schaatsers dringend om uit te wijken naar officiƫle schaatslocaties waar de ijskwaliteit gecontroleerd en veilig is.

Helaas voor de schaatsliefhebbers zal de vorst van korte duur zijn. Vanaf donderdag wordt verwacht dat de temperaturen overdag weer enkele graden boven nul zullen stijgen. Het waterschap roept op tot voorzichtigheid en vraagt om begrip voor deze tijdelijke beperkingen, met het oog op de veiligheid van alle winterliefhebbers.