Verlenging pilot Scootmobielpool

Verlenging pilot Scootmobielpool

1 april 2015 Uit Door admin

03Inwoners die incidenteel gebruik willen maken van een scootmobiel kunnen dit ook de komende tijd nog doen. Na het eerste pilotjaar hebben de colleges van de Liemerse gemeenten besloten om de pilot Scootmobielpool te verlengen tot 1 januari 2016.

De scootmobielpool biedt inwoners de mogelijkheid om af en toe gebruik te maken van een scootmobiel. Bij gebruik van een scootmobiel uit de pool wordt deze bij de inwoner thuis afgeleverd en weer opgehaald.

Dit heeft o.a. als voordeel voor de inwoner dat geen stallingsruimte nodig is. Ook betaalt de inwoner geen eigen bijdrage.

Het aantal deelnemers aan de scootmobielpool is pas na de zomer aanzienlijk toegenomen. Om te ervaren hoe deze toename zich verder ontwikkelt, hebben de vier gemeenten besloten om de pilot te verlengen tot 1 januari 2016. In het najaar wordt de scootmobielpool geëvalueerd en beslissen de gemeenten of de pool een blijvende voorziening wordt voor mensen die niet dagelijks van een scootmobiel gebruik hoeven te maken.

Met deze pilot wordt uitvoering gegeven aan één van de uitgangspunten in de toepassing van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze geeft aan dat er, waar mogelijk, algemene of collectieve voorzieningen worden ingezet in plaats van individuele voorzieningen.

Source: Westervoort