Veranderingen in de zorg en langer zelfstandig blijven wonen

Veranderingen in de zorg en langer zelfstandig blijven wonen

30 maart 2015 Uit Door admin

Duiven – Sinds januari 2015 zijn er grote veranderingen in de zorg doorgevoerd. Zo is de AWBZ opgeheven en is die zorg deels WMO zorg geworden.

Op de WMO zorg moet flink bezuinigd worden en dat heeft gevolgen voor onder andere de huishoudelijke hulp, hulpmiddelen en thuiszorg. Wat betekenen deze veranderingen voor m.n. mantelzorgers, langdurig zieken en ouderen? STMG, STMR, Mikado en Medipoint organiseren een informatiebijeenkomst over de belangrijkste wijzigingen in de zorg op het gebied WMO, thuiszorg, hulpmiddelen en aanpassingen. Het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Steunpunt Mantelzorg van Mikado zal mensen informeren over voorliggende voorzieningen, vrijwillige thuishulp en over de Bezoek en Opvangservice voor mantelzorgers.

Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende organisaties en sprekers hun verhaal doen. Na de presentaties is er gelegenheid om vragen te stellen.

De bijeenkomst vindt plaats  op 21 april  van 14:00 tot 16:00 uur, in het Parochie centrum,

Remigiusplein 2 te Duiven (ingang aan de kastanjelaan).

Iedereen is welkom en als het kan graag van te voren aanmelden via MVT@mikado-welzijn.nl  of telefonisch op werkdagen  tussen 9:00 – 11:00 uur op 0316-282032

ScreenShot083

Source: Duivenplaza.nl