Veel variatie bij folkcafé de Liemers

12 oktober 2017 Uit Door admin

Vrijdagavond 17 november kunt u genieten van Jiddische muziek, gebracht door Ella Visser. Al jong kwam ze in aanraking met Hebreeuwse en Jiddische muziek. Teksten werden fonetisch opgeschreven en is zo begonnen met het zingen ervan en zichzelf begeleidend op de gitaar. Inmiddels is zij enorm geraakt door deze muziek, waar zij nu ook de teksten, de uitspraak en de betekenis van weet. Nu hoopt zij andere mensen ook in contact te brengen met deze prachtige muziek.

Tevens zal Kurt Efting optreden met zijn gitaar. Kurt is Singer-Songwriter, en bij zijn allereerste noten dansten de meeuwen om zijn zolderraam. In de verte het silhouet van de vuurtoren van Scheveningen. Op 13 jarige leeftijd, nadat hij een show van Paul van Vliet had mee gemaakt wist hij wat hij wilde. Liedjes maken. De release van het studioalbum ‘Liefde was dichtbij’ was een nieuw hoogtepunt. Het is een hommage geworden aan de Singer Songwriters uit de jaren 60-70.

Het duo deze avond bestaat uit Leo de Kruis en Niek Edeling. Leo is geen onbekende in de folkwereld. Zijn eerste serieuze band was de Nederlandstalige folkgroep Sistrum. In 2016 is Sistrum gestopt, maar Leo gaat verder met nieuwe liedjes. Tijdens dit optreden zal hij worden bijgestaan door Niek Edeling. Niek is percussionist en bespeelt o.a. een BluePoint handpan.

Folkcafé de Liemers ligt aan het Remigiusplein 9 te Duiven. De zaal gaat om 20:00 uur open. De toegang is gratis. Meer info op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl

Powered by WPeMatico