Vailog tekent een contract voor 15 ha. op bedrijvenpark 7Poort

Vailog tekent een contract voor 15 ha. op bedrijvenpark 7Poort

25 februari 2015 Uit Door admin

7poortZevenaar – Op 25 februari om 11.00 uur heeft de gemeente samen met Klokontwikkeling BV een overeenkomst getekend met logistiek ontwikkelaar Vailog voor een kavel van ca. 15ha. op het bedrijvenpark 7Poort te Zevenaar.

Vailog kan op deze gronden een distributiecentrum (‘DC’) realiseren met een omvang van ca. 85.000 m2 bvo. Vailog ziet uitstekende mogelijkheden voor grootschalige DC’s op 7Poort. Zevenaar ligt midden tussen de dichtbevolkte Randstad en het Ruhr-gebied, waardoor miljoenen consumenten binnen 24 uur bediend kunnen worden. Bovendien zijn er snelle verbindingen vanuit de beide mainports Rotterdam en Schiphol via de weg (A12/A15 met toekomstige doortrekking), rail (Betuweroute) en water (Rijn/Waal met barge terminal in Emmerich).

De gemeente verheugt zich op de komst van grootschalige logistieke activiteiten, zoals bijvoorbeeld E-logistics. De regio De Liemers, waarin Zevenaar ligt, beschikt over een groot potentieel aan flexibele en gemotiveerde arbeidskrachten, waardoor snel invulling gegeven kan worden aan de vraag naar geschikt personeel bij logistieke bedrijven. Afhankelijk van het type bedrijf zullen enkele honderden tot een kleine 1.000 arbeidsplaatsen ingevuld moeten worden.

Op BusinessPark 7Poort zijn al grote logistieke bedrijven gevestigd zoals Dachser Intelligent Logistics, Chep Pallecon Solutions en Skantrae deuren. Actief parkmanagement en een duurzame aankleding van het terrein zorgen voor een hoogwaardige uitstraling. De gemeente heeft met het nieuwe bestemmingsplan 7Poort de realisatie van grootschalige DC’s mogelijk gemaakt. Er zijn geen planologische of andere belemmeringen.

Klokontwikkeling BV is eigenaar van ca. 7 ha. van deze 15 ha. en bestaat uit de volgende partijen: Klokgrondexploitatie BV, Van Arnhem Ontwikkeling BV en V.H.G. Beuningen BV.

Vailog is een internationale Italiaanse onderneming met ruime ervaring in het ontwikkelen van logistiek vastgoed. De afgelopen decennia heeft Vailog meer dan 1.500.000 m2 logistieke ruimte ontwikkeld in Italië, Frankrijk, Nederland en China. De meest recente ontwikkelingen zijn logistieke centra van 65.000 m2 voor Best Seller in Shanghai, 87.000 m2 voor Amazon in Milaan en 20.000 m2 voor La Poste in Parijs.

Source: Zevenaar