Tom Lamers & Sierk Buwalda presenteren op 7 november: ‘Lekker op z’n Liemers’

Tom Lamers & Sierk Buwalda presenteren op 7 november: ‘Lekker op z’n Liemers’

6 november 2016 Uit Door admin

HEELSUM, 24 oktober 2016 — Chef de partie Tom Lamers en souschef Sierk Buwalda presenteren maandag 7 november hun eerste eigen kookboek ‘Lekker op z’n Liemers’. Het boek wordt gepresenteerd in het restaurant waar beide koks werkzaam zijn, De Kromme Dissel* in Heelsum, onderdeel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. De eerste exemplaren van het boek worden door chef-kok Tonny Berentsen uitgereikt aan diverse afgevaardigden van de verschillende Liemerse gemeentes, waaronder burgemeester Staatsen van de gemeente Zevenaar.

Lekker op z’n Liemers

In het verhalende kookboek gaan de twee sterrenkoks op avontuur in de Gelderse plattelandsstreek De Liemers. Tom Lamers, geboren en getogen in Loo, laat zijn Friese collega en vriend Sierk Buwalda zien wat er zo allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken wordt in deze groene regio. Met de fotocamera in de aanslag bezoeken zij vijftien lokale bedrijven en maken met hun mooiste producten heerlijke gerechten. In dit kookboek delen zij de recepten en lees je de persoonlijke verhalen van de boeren, telers en ambachtslieden uit de streek.

Tom Lamers
Opgroeiend tussen de akkers en groentekassen, heeft Tom in De Liemers zijn smaak ontwikkeld. De laatste jaren is hij werkzaam als kok in diverse sterrenrestaurants en heeft nationaal en internationaal met bijzondere streekproducten mogen werken. Hij werkte bij Parkheuvel**, De Bokkedoorns** en Het Nonnetje** en als lid van het Nationale Kookteam won hij al meerder internationale prijzen.

Sierk Buwalda

Als echte Fries kent Sierk als geen ander het belang van streekproducten en de waarde van de authentieke smaken. Ook Sierk werkt al jaren op sterrenniveau in verschillende restaurants als Kaatje bij de Sluis* en De Heeren van Harinxma*. Inmiddels werkt hij al meer dan 12,5 jaar met veel plezier bij De Kromme Dissel, waarvan 8 jaar als souschef. Naast het koken heeft hij veel ervaring met food-fotografie en maakte voor De Kromme Dissel al drie kookboeken.

Meer informatie
‘Lekker op z’n Liemers’ bestaat uit 72 pagina’s, samengesteld door Sierk Buwalda, Tom Lamers en Fredau Buwalda, in samenwerking met uitgever Guido de Visser van VIS Books. De fotografie is verzorgd door Sierk Buwalda. De boeken zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende bedrijven uit het boek, Restaurant De Kromme Dissel, alle boekhandels en op www.visbooks.nl.