Start Perspectief 360° voor langdurig werkzoekenden

Start Perspectief 360° voor langdurig werkzoekenden

1 februari 2019 Uit Door admin

LIEMERS – Op woensdag 6 februari a.s. wordt het officiële startsein gegeven voor het nieuwe Euregionale arbeidsproject Perspectief 360°. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen de Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD) en de sociale diensten in Emmerich en Kleef.

Het project is bedoeld voor mensen die langer dan 2 jaar aan de zijlijn staan van de arbeidsmarkt. Met Perspectief 360° krijgen zij de mogelijkheid zich te oriënteren op de mogelijkheden op werk in de Nederlandse en Duitse buurregio’s.

Officiële startbijeenkomst
In de raadszaal van het gemeentehuis Montferland (Gouden Handen) in ’s-Heerenberg wordt woensdag 6 februari om 11.00 uur het startsein gegeven voor Perspectief 360°. Vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten uit zowel Nederland als Duitsland zullen aanwezig zijn. Burgemeester Luciën van Riswijk zal het woord voeren namens de Liemerse gemeenten.

Oriëntatie op werk
Inwoners van het grensgebied die al langer buiten het arbeidsproces staan krijgen in 12 weken tijd de gelegenheid zich te oriënteren op de werkmogelijkheden van de grensregio. Een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, bedrijfsbezoeken af te leggen, maar ook toeristische plekken te bezoeken. Daarna krijgen deelnemers de kans om drie weken stage te lopen bij een werkgever naar keuze in Nederland of Duitsland. Ook voor mensen die de Duitse taal niet spreken of schrijven, is dit een kans om zich vrijblijvend te oriënteren.

Zevenaar
De 12 bijeenkomsten vinden plaats op de Volksuniversiteit in Zevenaar. Ook is het mogelijk om een dag als proef mee te draaien. Meer informatie kunt u vragen bij RSD de Liemers 0316- 279 533.