Start met duurzame inkoopactie in de Liemers

Start met duurzame inkoopactie in de Liemers

6 mei 2019 Uit Door admin

Vanwege het grote animo van afgelopen jaar is in april 2019 in de Liemers weer een grootschalige advies- en inkoopactie voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas gestart. Tijdens de gezamenlijke advies- en inkoopactie van afgelopen jaar zijn ruim 750 isolatiemaatregelen en zonnepanelen aangeschaft. Deze maatregelen zorgen voor een besparing van ruim € 390.500,- aan energielasten per jaar. Met een CO2 emissiereductie van 1.016.595 kg.

Deze actie wordt georganiseerd door het Liemers Energieloket in samenwerking met Winst uit je woning en de gemeenten Duiven, Westervoort, Doesburg en Zevenaar. Alle woningeigenaren met een eigen dak in de gemeenten ontvangen een brief met informatie over de actie. Door de grootte van de projecten en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in zonne-energie en isolatie nog sneller terugverdiend worden. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven op www.liemersenergieloket.nl/winstuitjewoning

Snelle terugverdientijden en warme voeten
Spouwmuurisolatie levert veel op en het kost relatief weinig. Met vloerisolatie wordt er energie bespaard én het huis een stuk comfortabeler. Met het plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning wordt gemiddeld € 250,- tot € 350,- per jaar bespaard.

Geen elektriciteitsrekening meer met zonnepanelen
Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is zeer interessant en loont voor alle woningeigenaren. Dankzij voortschrijdende techniek en aantrekkelijke prijzen liggen de terugverdientijden binnen dit project tussen de 6 tot 8 jaar. Dit betekent dat er na die tijd geprofiteerd kan worden van eigen, gratis groene stroom! Bovendien kan iedereen de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst, dit levert 21% extra voordeel op.

Bezoek de informatieavonden
Om bewoners te informeren worden er diverse informatieavonden binnen de Liemers georganiseerd.

Voor de inwoners van de gemeente Duiven vindt de informatieavond plaats op maandag 20 mei, in het Cultuurcentrum de Ogtent (Remigiusplein 9 te Duiven)

Voor de inwoners van de gemeente Westervoort vindt de informatieavond plaats op maandag 27 mei, in het Kulturhus De Nieuwhof (Rivierweg 1 te Westervoort)

Programma informatieavond
19:30 uur start (met inloop vanaf 19:00 uur)
19:30 tot 20:30 uur: informatie over collectieve inkoop van woningisolatie
20:30 uur: aansluitend informatie over zonnepanelen

Op de site www.liemersenergieloket.nl/winstuitjewoning is alle informatie te vinden over de actie. Bewoners met vragen kunnen bellen met de helpdesk op: 023-583 6936. Inschrijven voor de actie Winst uit je woning kan via www.liemersenergieloket.nl/winstuitjewoning.

foto: Pixabay