Rotary Zevenaar overhandigt 5.000 euro aan Stichting Noodverband

Rotary Zevenaar overhandigt 5.000 euro aan Stichting Noodverband

7 december 2022 Uit Door admin

ZEVENAAR – De eerste editie van de Ekris Zudrun heeft maar liefst 5.000 euro opgeleverd voor het goede doel: Stichting Noodverband. De cheque met het bedrag is door Rotaryclub Zevenaar, de organisatie achter het Zudrun-evenement, inmiddels overhandigd.

De Ekris Zudrun is een spectaculaire obstacle run (of mudrun) voor jong en oud. De eerste editie van het evenement vond eind september plaats op de velden van Recreatiegebied Rhederlaag in Lathum. Zo’n tweehonderd deelnemers trotseerden de regen om over de tien hindernissen te komen. En dat soms wel zes keer, afhankelijk van de gekozen afstand.

Stichting Noodverband
Met de Ekris Zudrun wilde Rotaryclub Zevenaar niet alleen deelnemers uitdagen en het publiek een gezellige middag bieden, óók was het doel om met het evenement geld in te zamelen voor Stichting Noodverband. Deze Liemerse organisatie slaat een brug tussen patiënten en weldoeners. De stichting zorgt in noodgevallen voor de financiering van medische hulp. Hiervoor komen bijvoorbeeld onverzekerde mensen in aanmerking of patiënten die moeite hebben de zorgbijdrage te betalen. Ook mensen die het geld niet hebben voor een specialistische ingreep, maken kans op ondersteuning van Stichting Noodverband. In totaal leverde het evenement 5.000 euro op voor de stichting, mede dankzij de bijdrage van sponsoren.

16 september 2023
De eerste editie van de Zudrun smaakt naar meer. Daarom is voor de tweede editie al een datum geprikt: 16 september 2023. Beloofd: dit keer met nog meer ‘zud’. Kijk voor meer informatie en een impressie op www.zudrun.nl.