Programma koningsdag 2015

Programma koningsdag 2015

19 april 2015 Uit Door admin

ScreenShot172Westervoort – Op 27 april vieren we Koningsdag. Net als alle voorgaande jaren staat deze dag weer bol van de activiteiten.

Om 10.15 uur zal onze burgemeester een korte toespraak houden voorafgaand aan de activiteiten. Deze zullen aanvangen na het zingen van het Wilhelmus, vlag hijsen en de uitslag fiets versieren. Vanaf dit jaar zullen er geen ballonnen meer de lucht in gaan, omdat het schadelijk is voor het milieu. Dit jaar is gekozen voor een kleurplatenwedstrijd en gaan er in plaats van ballonnen 150 duiven de lucht in. Naast de openingsdans zal balletschool Blanche nog twee dans en workshops verzorgen en GoDiva is wederom van de partij en zal ook twee keer zorgen voor dans en workshops. Ook dit jaar is er een kindervrijmarkt.

Dit jaar zal het thema “Sprookjes” zijn. Zo is er o.a. een hangbrug, Aladin springkussen, een draaimolen, ezeltje prik, ringwerpen en kruisboogschieten op en rond het Dorpsplein. Op de kleine parkeerplaats naast de Lidl wordt de klimwand opgesteld. En samen met de activiteiten zoals broodjes bakken, suikerspin eten, schminken, luisteren naar de verhalen van Sneeuwwitje en een rondrit met een “sprookjesbus”, is dit met een strippenkaart van € 2,50 te beleven. Al deze activiteiten vangen vanaf 10.35 uur aan.

De bus zal overigens al vanaf 9.15 uur gaan rijden, zodat de eerste route door Westervoort op tijd is gereden vóór al deze activiteiten aanvangen. De dienstregeling staat aangegeven bij de opstapplaatsen en in het programmaboekje. Om 15.30 uur eindigen de activiteiten op het Dorpsplein, de laatste bus vertrekt om 15.30 uur vanaf het Dorpsplein en rijdt dan z’n laatste rondje.

Al met al beloofd het weer een mooie dag te worden.

Source: WestervoortPlaza.nl