Politie waarschuwt voor travellers die actief zijn in de regio

Politie waarschuwt voor travellers die actief zijn in de regio

22 februari 2017 Uit Door admin

De Liemers – De politie waarschuwt voor een groep personen die bekend staan als zogenaamde ‘travellers’. Zij rijden rond, vaak in een witte bestelbus, en bieden hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken en onderhouden van het dak. Vervolgens worden deze activiteiten niet of niet goed uitgevoerd maar krijgen zij deze wel betaald. De verdachten komen vaak uit Ierland.

Waarschijnlijk is nog niet iedereen bekend met dit fenomeen, vaak rijden ze in een bestelbus met een Engels kenteken. Travellers komen bij mensen aan deur om hun diensten aan te bieden. De klusjes, die zij aanbieden en uitvoeren, zijn vaak zaken rondom het huis zoals schoonmaken van dakgoten of regenpijpen. Een andere dienst die veel aangeboden wordt is het asfalteren van de oprit. Wanneer zij dit gedaan hebben komen zij vaak met een veel hogere rekening, dan er van te voren is afgesproken en/of ze voeren de klusjes maar half uit.

De “klanten” worden geïntimideerd om de (opgelopen) rekening te betalen. Ook in het gebied Rivierenland-oost zijn ze inmiddels actief. Mocht u de travellers aan de deur krijgen, ga niet met hen in zee en bel de politie. De politie wil graag weten wie de personen zijn en waar ze verblijven.