Politie tikt ruiten in van auto waar hond in zat

23 augustus 2017 Uit Door admin

Duiven – Woensdagmiddag kreeg de politie omstreeks 15.50 uur een melding dat er een hond in een auto zou zitten op de parkeerplaats aan de Thuvinestraat.

De auto zou in de volle zon staan, op het moment was de buitentemperatuur 28,5 graden.
Ter plaatse trof de politie het voertuig aan. De eigenaar van de hond had wel alle ramen een klein stukje open gezet maar ondanks was het nog heel heet in de auto.

De hond hijgde flink en zat al enige tijd in de warme auto. De politie probeerde nog om zonder schade te maken het voertuig open te krijgen, dit lukte niet. Hierna hebben ze snel besloten om met de ruitentikker een ruit te vernielen om de hond zo uit het voertuig te krijgen.

Dit had wel succes en nadat de politie de hond uit het voertuig tilde, hadden enkele passanten en omwonenden al water gehaald en zochten daarna met de hond een plekje in de schaduw.

Enige tijd later kwam de eigenaresse van de hond aanlopen, na een uitleg over het handelenv van de politie kon zij het enigszins begrijpen. Wel baalde zij van haar kapotte ruiten, er waren er uiteindelijk twee ruiten gesneuveld om de hond uit de auto te krijgen.

De eigenaresse is een proces verbaal aangezegd voor overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren.

Powered by WPeMatico