Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

18 maart 2015 Uit Door admin

ScreenShot392Zevenaar – Politieagenten ontdekten op woensdag 18 maart een hennepkwekerij in een woning aan de Beneluxstraat.

De kwekerij kwam aan het licht nadat het getuigen eerder was opgevallen dat er geen sneeuw op het dak van de woning lag, terwijl dit in de buurt wel het geval was.

Na de melding dat er geen sneeuw op het dak lag, verrichte de politie verder onderzoek. Dit leidde woensdag tot een zoeking. In de woning troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 421 planten.

De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De twee bewoners van de woning, een man en een vrouw, werden aangehouden.
Een hennepkwekerij, daar wil je niet naast wonen!

De elektriciteit voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. In een woonwijk kan dit leiden tot levensgevaarlijke situaties. De stroomvoorziening van hennepkwekerijen is vaak slecht aangelegd. De kans op kortsluiting en oververhitting met brand als gevolg is groot. Daar wil je niet naast wonen! Neem daarom contact op met de politie als u het vermoeden heeft dat er in uw buurt een hennepkwekerij zit. Melden kan via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via telefoonnummer 0800-7000.

Source: Zevenaar