Plat Gespöld 2019 opnieuw met jong talent

Plat Gespöld 2019 opnieuw met jong talent

14 juni 2019 Uit Door admin

drie genomineerden voor Gelderse Kleiroze

Streektaalfestival Plat Gespöld gaat zondagmiddag 15 september 2019 opnieuw voor jong in het Ouhr Lokaal van de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Merel Geerdink, succesvol deelneemster aan Voice Kids 2019, zingt onder andere liedjes van zangeres Sandra Vanreijs in het Winterswijks dialect en het duo Tom en Joël zingt Normaal-liedjes. Good old Dick van Altena is ook van de partij. Hij brengt ballads in het Betuws dialect.

Gelderse Kleiroze
De Gelderse Kleiroze is inmiddels de belangrijkste Oost-Gelderse muziekprijs voor een haevig liedje in de streektaal. Vorig jaar kreeg Hans Westerveld met het lied Vri-jheid het scholderklöpke.

Acht radiomakers uit Achterhoek en Liemers, samen de vakjury voor de Gelderse Kleiroze, hebben de oogst van uitgebrachte streektaalliedjes tussen juni 2018 en mei 2019 beoordeeld. Ze selecteerden 16 bijzondere streektaalliedjes. Hieruit koos de jury voor drie juweeltjes, die opgaan voor het scholderklöpke 2019.

De drie genomineerde liedjes zijn Wankel evenwicht van Edwin E(bbers), Heimwee van de Knunnekes Tröntjes Band en Memento Mori van Jan Wilm Tolkamp.

De zangers van de genomineerde liedjes krijgen zondagmiddag 15 september in de DRU de kans van zich te laten horen. Het publiek beslist uiteindelijk wie de Gelders Kleiroze mee naar huis mag nemen.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek en  het Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers.

Streektaalfestival Plat Gespöld

Zondag 15 september 14:30 uur

Ouhr Lokaal DRU Cultuurfabriek Ulft

Entree 10 euro

Dick van Altena
Edwin Ebbers