Oude vrouw bestolen na babbeltruc

31 juli 2017 Uit Door admin

Zevenaar – Maandag is een oude vrouw, die woonachtig is aan de Bergvrede in Zevenaar, het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Er werd bij de vrouw aangebeld door een man welke zich voordeed als medewerker van een groot televisieprovider.
De oudere dame heeft in goed vertrouwen de man binnengelaten. De man vertelde haar dat zij een geldbedrag tegoed had van het bedrijf. De man pakte een pak briefgeld en vroeg de vrouw om te wisselen. Toen zij wisselgeld geld pakte op een verborgen plaats heeft de man waarschijnlijk meegekeken om te kijken waar haar geld lag.

Enkele minuten later vroeg de man of hij naar het toilet mocht. Toen de vrouw de weg wees, was dit tevens de laatste keer dat zij de man heeft gezien. De man verliet de woning en de oudere dame mist nu haar geld.

De vrouw is uiteraard erg aangeslagen door dit voorval, het ging immers om goed vertrouwen, gaf zij zelf aan.
Daarom deze waarschuwing aan iedereen, en met name aan de oudere generatie(s) wie geen Facebookaccount hebben;
Bij twijfel over deze personen, laat ze buiten de deur wachten en neem eerst contact op met het betreffende bedrijf om te kijken of het verhaal wel klopt.

Er is contact geweest met het bedrijf in kwestie, welke aangaf dat dit absoluut niet hun werkwijze is. Zodoende is deze naam niet genoemd in dit bericht om hen niet te schaden. Vertrouwen is goed, controle is beter!
Bij verdachte situaties belt u dan met de politie via 0900-8844 of bij spoed altijd 112.

Powered by WPeMatico