Opbrengst wintermarkt Symbion naar Serious Request

Opbrengst wintermarkt Symbion naar Serious Request

11 december 2015 Uit Door admin

WP123Didam – De wintermarkt van Symbion, de Liemerse school voor praktijkonderwijs, heeft ruim 2000 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM voor een goed doel. Leerlingen en docenten brengen de opbrengst vrijdag naar het Glazen Huis in Heerlen.

De wintermarkt van Symbion is bijzonder, omdat de leerlingen alle spullen die zij verkopen zelf maken. Dit doen ze grotendeels tijdens de lessen. Dit is mogelijk omdat Symbion veel praktijklessen op het rooster heeft staan. De markt op donderdag 10 december werd drukbezocht. Zowel ouders als buurtbewoners waren uitgenodigd. De sfeer was erg gezel-lig. De leerlingen vonden het prachtig om eigen producten te mogen verkopen.

De bezoekers konden onder andere appeltaarten, cupcakes, pindakransen, kerstdecoraties, deurstoppers en Symbion-scrubzout kopen. Uiteraard was er ook erwtensoep en glühwein. Bovendien hadden de leerlingen allerlei acties bedacht om geld in te zamelen. In de buurt van de school zijn bijvoorbeeld lege statiegeldflessen opgehaald en voor een geldelijke bijdrage werden rapnummers afgespeeld die de leerlingen zelf hadden gemaakt. Daarvoor volgden zij tijdens de dramalessen een workshop rappen.

Volgens directeur Lia van den Hatert is de wintermarkt een mooie manier om het onder-wijs op Symbion te koppelen aan een goed doel: “Het is veel leuker als je tijdens de kook- en technieklessen bezig bent met dingen te maken die je later gaat verkopen. De leerlingen zijn dan nét even fanatieker. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen beseffen dat onderwijs voor veel kinderen elders in de wereld niet vanzelf-sprekend is.”

Daarmee verwijst Lia van den Hatert naar het goede doel van Serious Request van dit jaar. De 3FM-diskjockeys zamelen geld in voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.