Nieuwe raadzaal gemeente Duiven in gebruik genomen

7 november 2017 Uit Door admin

Duiven – Dinsdagmiddag, voorafgaande aan de begrotingsraad, is de nieuw ingerichte raadzaal in het gemeentehuis van Duiven feestelijk in gebruik genomen. Onder het heffen van een glas alcoholvrije bubbels heeft de burgemeester een toast uitgebracht. De nieuw ingerichte raadzaal wordt multifunctioneel gebruikt en is vrijwel dagelijks als vergaderruimte of anderszins in gebruik.

Keuze ontwerp
De uitstraling en vormgeving van dit ontwerp is eigentijds en goed passend bij de dynamiek van onze gemeente. Het ontwerp van het tapijt in het midden van de raadzaal met de tandwielen is symbolisch voor de nieuwe bestuursstructuur en -cultuur waarbij participatie met de samenleving voorop staat.

Reden herinrichting
De inrichting van de raadzaal dateerde van de eerste ingebruikname van het gemeentehuis eind 1989 en was dus inmiddels ruim 27 jaar oud. De zaal maakte een gedateerde indruk en de vloerbedekking, gordijnen en het meubilair waren aan vervanging toe. Verder diende er groot onderhoud te worden uitgevoerd. De opvouwbare tussenwand tussen de hal en de raadzaal had gebreken en was niet meer te repareren. Het huidige vergader- en presentatiesysteem was eveneens afgeschreven. Met name het vergadersysteem was in slechte staat en was dringend aan vervanging toe.

Powered by WPeMatico