Neus voor werk, het Werkgevers Servicepunt

Neus voor werk, het Werkgevers Servicepunt

2 april 2015 Uit Door admin

ScreenShot095Westervoort – Negen wethouders uit de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland (waaronder wethouder Hans Sluiter) en een afvaardiging van de samenwerkende partijen binnen het Werkgevers Servicepunt gingen op woensdag 1 april 2015 ‘op de koffie’ bij een aantal werkgevers uit de regio.

Doel van de bezoeken is om met werkgevers in gesprek te gaan over het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

wethouder Hans Sluiter is op bezoek bij meneer en mevrouw van Hekke in het gebouw van De Verzameling. Rechts mevrouw Hekkers van het Werkgevers ServicepuntHet Werkgevers Servicepunt is een samenwerking tussen de gemeenten Arnhem, Rheden, Rozendaal, Lingewaard, Overbetuwe, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort, Doesburg, Zevenaar, Presikhaaf & Bedrijven en het UWV.

Manager van het Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland, Barbara Vasco:

Met de invoering van de Participatiewet per 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het naar werk begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkgelegenheid houdt natuurlijk niet op bij gemeentegrenzen. Daarom hebben verschillende partijen zich verenigd in het Werkgevers Servicepunt. Ons doel is om mensen die werk zoeken en werkgevers met vacatures bij elkaar te brengen. Om te voorkomen dat werkgevers door verschillende gemeenten met elk hun eigen verhaal worden benaderd, is besloten om dat regionaal aan te pakken. Daarmee ontzorgen we de werkgever. Bovendien is het aanbod van mensen waaruit we kunnen kiezen ook een stuk omvangrijker. Een win-win situatie dus.

In Velp was het gezamenlijke startmoment. Vanaf daar zijn de wethouders ieder naar hun eigen gemeente vertrokken om daar werkgevers te bezoeken. Wethouder Hans Sluiter van Westervoort heeft een bezoek gebracht aan Hollandspoorveiligheid, Klein Mechaniek, De Verzameling, Parallel Accountants & Adviseurs en Zingg Chocolaterie. Hij is in gesprek gegaan over de mogelijkheden van het Wergevers Servicepunt en hoe werkgevers en het servicepunt elkaar kunnen vinden en helpen.

Het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidmarkt is niet vrijblijvend. Op landelijk niveau zijn in het Sociaal Akkoord uit 2013 tussen werkgevers, werknemers en de overheid daarover afspraken gemaakt. Voor heel Nederland geldt dat op termijn 125.000 banen beschikbaar moeten komen voor deze doelgroep. Voor de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland komt het erop neer dat eind 2016 545 banen moeten zijn gecreëerd.

Source: Westervoort