Muzikale opmars van Aalten naar Arnhem

Muzikale opmars van Aalten naar Arnhem

12 april 2015 Uit Door admin

Westervoort 00044Westervoort – Popkoor ‘A Sign of Friendship’ uit Didam heeft zondagmiddag een optreden gegeven op station Westervoort.

Meer dan zeshonderd muzikanten en zangers uit de Achterhoek en Liemers hebben zondag meegedaan aan een muzikale opmars van Aalten naar Arnhem.

Daarmee herdenken ze de bevrijding van Arnhem, die in april 1945 vanuit de Achterhoek plaatsvond. De muzikanten verplaatsen zich daarbij per trein.

Een aantal geselecteerde koren en orkesten trekken langs de bevrijdingsroute naar Arnhem om zo de luisterkeien muzikaal te verbinden. Luisterkeien liggen langs de  Liberation Route en bij elke kei hoort een verhaal uit de tweede wereldoorlog.

Het initiatief voor de opmars komt van de Stichting Achterhoek Toerisme en de Montferlandse Vereniging voor Toerisme (MvT). De muzikanten en koren stappen op ieder station tussen Aalten en Arnhem op, nadat ze een miniconcert op het perron hebben gegeven. In Arnhem is het hele gezelschap in optocht met de harmonie voorop door de binnenstad naar de Eusebiuskerk gegaan. Daar is er buiten op het plein en daarna in de kerk een concert gegeven.

Source: WestervoortPlaza.nl