Met 130 km/u over de dijk in Aerdt.

Met 130 km/u over de dijk in Aerdt.

26 mei 2017 Uit Door admin

Babberich/Aerdt – Vrijdag heeft de politie een 27- jarige motorrijder uit de gemeente Rijnwaarden bekeurd die met een snelheid van 130 km/u over de Pannerdensedijk reed.

De politie, die onderweg was naar een melding in Tolkamer, kwamen in een onopvallend politievoertuig achter de motorrijder te rijden bij Babberich. Op de N811 in de richting van Herwen weet de motorrijder al goed het vermogen van zijn motor te gebruiken. Op dat moment kon de politie door het overige verkeer geen goede snelheidsmeting uitvoeren.

De motorrijder vervolgde zijn weg via de Pannerdensedijk in Aerdt richting Pannerden. Op de dijk benutte de motorrijder nogmaals zijn vermogen en daar kon de politie wel een goede snelheidsmeting doen, dit pakte nu niet gunstig voor hem uit.

De politie gaf de motorrijder een stopteken, maar dat zag de bestuurder niet. Nadat de politie de sirene aanzette stopte de 27-jarige inwoner uit de gemeente Rijnwaarden. De bestuurder werd door de politie bekeurd voor zijn snelheid. Daar waar 80 km/u is toegestaan, reed deze man 130 km/h (38 km/u te hard na correctie).

Gezien de overschrijding van 38 km/u gaat de Officier van Justitie de zaak verder afhandelen.