Meedoen aan de bevrijdingsestafette 5 mei 2015?

Meedoen aan de bevrijdingsestafette 5 mei 2015?

2 april 2015 Uit Door admin

Westervoort 0001Westervoort – De gemeente Westervoort wil dit jaar voor de tweede keer deelnemen aan de jaarlijkse bevrijdingsvuurestafette op 5 mei 2015. De gemeente zoet enthousiaste deelnemers voor de estafette!

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat met de Duitse inval de Tweede Wereldoorlog begon en 70 jaar geleden dat we onze bevrijding mochten vieren.

De Westervoortse deelnemers lopen in estafette van Wageningen naar Westervoort met het bevrijdingsvuur, over een afstand van ongeveer 62 km. De exacte route is: Wageningen-Driel-Huissen-Doornenburg-Pannerden-Duiven-Westervoort. Dit is de route die de Canadese troepen exact 70 jaar geleden hebben gevolgd om Arnhem en omstreken te bevrijden. De dorpen in de Liemers waren toen al verlaten door de Duitsers. Zodoende konden de Canadese troepen vanaf de Westervoortse oevers de IJssel oversteken om Arnhem en het westen van Nederland te bevrijden van de Duitse overheersing. Kortom, een bijzonder jaar, een bijzondere route!

Programma bevrijdingsestafette
Maandagavond 4 mei:

21.30 uur: vertrek vanaf het gemeentehuis met touringcar naar Wageningen
22.30 uur: aankomst Wageningen, inschrijven en groepsfoto
23.15 uur: start ceremonie
01.00 uur: burgemeester Van Hout overhandigt de lopers het vuur waarna zij van start gaan
08.00 uur: aankomst bij het monument aan de IJssel
08.30 uur: afsluitend uitgebreid ontbijt in het café van zalencentrum Wieleman

Wilt u meelopen met de bevrijdingsestafette?
Stuur dan vóór 21 april aanstaande een mail naar: jolanda.nuijen@westervoort.nl (U hoeft niet de gehele route te lopen, maar een deel ervan).

Noteer dan ook alvast dinsdag 28 april 19.00 uur in uw agenda. Dan is er een korte bijeenkomst met alle lopers. Hierover krijgen alle personen die zich hebben aangemeld nog bericht.

Source: Westervoort