Marechaussee houdt drie verdachten aan voor mensenhandel

14 januari 2015 Uit Door admin

knmarBabberich – De Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) controle drie mannen aangehouden voor mensenhandel, mensensmokkel en valse documenten.

Marechaussees controleerden maandagavond op de Rijksweg A-12 ter hoogte van Babberich een auto. Bij het controleren van de identiteitspapieren van de inzittenden, bleek de bijrijder in het bezit te zijn van een Griekse identiteitskaart en rijbewijs. Uit onderzoek van de Marechaussees bleek dat deze Griekse documenten vals waren. Een andere inzittende van de auto, een 26-jarige Albanese man bleek illegaal in Nederland te verblijven.

Hierop is de bestuurder, een 26-jarige Albanese man aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De 24-jarige bijrijder is aangehouden op verdenking van het aanbieden van valse identiteitspapieren. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Op dezelfde avond en locatie controleerden Marechaussees een andere auto. Tijdens de controle van identiteitspapieren van de bestuurder, een 37-jarige man en de bijrijder, een 30-jarige vrouw, beiden uit Roemeniƫ, viel het de Marechaussees op dat de vrouw erg zenuwachtig was. Gaandeweg het onderzoek kregen Marechaussees, gezien het gedrag van de vrouw, het vermoeden dat er mogelijk sprake was van mensenhandel. Hierop is besloten om de bestuurder aan te houden op verdenking van mensenhandel.

De Koninklijke Marechaussee heeft beide zaken in onderzoek.