Liemerse burgemeesters schrijven voor Amnesty

Liemerse burgemeesters schrijven voor Amnesty

10 december 2015 Uit Door admin

Duiven – Donderdagmiddag hebben de burgemeesters van de vier Liemerse gemeenten, Westervoort, Zevenaar, Duiven en Rijnwaarden meegedaan aan de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty.

Op deze dag wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. De burgemeesters Rik de Lange van Duiven, Jan de Ruijter van Zevenaar, Arend van Hout van Westervoort en Ella Schadd – de Boer van de gemeente Rijnwaarden zijn op deze middag ook in de pen geklommen. Iedereen die een brief of een solidariteitskaart wilde schrijven was welkom in de gemeentehuizen van Duiven en Zevenaar.

Amnesty heeft ervaren dat een brief die met aandacht is geschreven, waarin een persoonlijke boodschap wordt overgebracht, een ijzersterk actiemiddel is. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Zo kwam Moses Akatugba uit Nigeria dit jaar vrij onder druk van de vele brieven die onder andere tijdens de Schrijfmarathon van 2014 voor hem werden geschreven.