Lezing ‘Venetië’ door Carla van Wely

Lezing ‘Venetië’ door Carla van Wely

8 april 2015 Uit Door admin

ScreenShot133Westervoort – Op woensdagavond 29 april a.s. verzorgt kunsthistoricus drs. Carla van Wely, docente kunstbeschouwing bij de Kreatieve Kring Westervoort, een bijzondere lezing over de kunstschatten van Venetië.

Tijdens deze lezing is Carla van Wely uw gids in Venetië. Zij geeft alvast een enthousiast inkijkje in de virtuele reis die de toehoorders te wachten staat:
“Lopend over het San Marcoplein kijken we ademloos naar de rijkdom van de gouden mozaïeken van de oude basiliek en bezoeken we het Dogenpaleis met zijn onwaarschijnlijk gedecoreerde gangen en zalen. Ondertussen varen de gondels zachtjes voorbij. De kerken en paleizen zijn gebouwd in verschillende stijlen: gotisch, renaissance, barok en allerlei Venetiaanse mengvormen. We ontmoeten onder meer de kunstenaars Bellini, Titiaan, Tintoretto en de architect Palladio. Maar ook de moderne kunst is vertegenwoordigd; sinds 1895 vindt in Venetië elke twee jaar een internationale expositie plaats van eigentijdse kunst, de biënnale. De Amerikaanse Peggy Guggenheim woonde dertig jaar in Venetië en bracht haar interessante collectie onder in een paleis aan het Canal Grande. Ik wens u een plezierige en interessante reis!”

De lezing wordt gehouden in zaal de Fokkemaat in Kulturhus de Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur.
De toegangsprijs is € 7,50 bij voorverkoop (via Riky Rothengatter, 026-3119659, Annie Evers, 026-3118106 of Joke Aartse, 026-3115400) en € 10,00 aan de zaal. Voor nadere info zie www.kreatievekringwestervoort.info.

Source: WestervoortPlaza.nl