Kom in de Kas, open dag in de glastuinbouw

Kom in de Kas, open dag in de glastuinbouw

7 april 2015 Uit Door admin

Uitleg over biologische gewasbeschermingRegio – Tuinders zijn trots op hun bedrijf en vertellen graag wat er allemaal bij komt kijken om die mooie producten te kweken.

Met het thema Tuinbouw, daar zit muziek in maken de bedrijven kenbaar dat de sector veelbelovend is. De glastuinbouwsector in de omgeving kenmerkt zich door de enorme verscheidenheid van tuinbouwbedrijven. Wie kennis wil komen maken met de diversiteit aan bedrijven komt op zondag 12 april naar Kom in de Kas.

Op deze open dag voor de glastuinbouw openen gastvrije bedrijven in de regio hun deuren.
Tijdens het evenement Kom in de Kas laten enthousiaste tuinders zien dat de glastuinbouw een sector is waar muziek in zit, vandaar dat voor de 38ste editie van dit jaarlijks evenement de keuze voor dit als thema is gemaakt. De wereld van de kas Heerlijke komkommers vers van de pluk, een zee van heerlijk geurende geraniums en vrolijk zoemende bijen die bloemen bestuiven. De wereld van de kas is er een vol geuren, kleuren, geluiden en smaken. Bij een bezoek gaan alle zintuigen aan de slag en ook verbazing is gegarandeerd. De glastuinbouw is een zeer innovatieve sector waarin meest kleinschalige bedrijven zich laten kenmerken door hun enorme en soms verrassende flexibiliteit, via de middelgrote bedrijven met soms teelten die je niet iedere dag zult aantreffen tot omvang rijke hypermoderne uitgeruste grote
glastuinbouwbedrijven waar automatisering en robotisering vanzelfsprekend is. Gastvrije tuinders en verse producten Behalve rondleidingen op de bedrijven door gastvrije tuinders worden er diverse bijzondere activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud.

Op veel van de bedrijven zijn stands ingericht met verse producten uit de kassen en worden er proeverijen gehouden. Kinderen kunnen zich uitleven op springkussens, meedoen met een speurtocht met vragen over de deelnemende bedrijven.Meer dan genoeg redenen om in de kas langs te komen. Bezoek je Kom in de Kas: doe dan mee met de #kasfoto2015 wedstrijd! Je kunt nu al foto’s insturen van voorgaande jaren. Meer informatie staat op de Facebookpagina. Over Kom in de Kas Kom in de Kas is het jaarlijkse  publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector.

In de regio Arnhem-Nijmegen nemen dertien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur op zondag 12 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Produce Association, FloraHolland, BayerCropScience,Interpolis en Rabobank. Op www.komindekas.nl kunt u zien welke kassen bij u in de buurt zijn open zijn. Volg Kom in de Kas via Facebook en Twitter. De toegang is gratis.

Source: Duivenplaza.nl