Kleding-, schoenen- en schoolspullen voor jeugd uit minimagezinnen

21 augustus 2017 Uit Door admin

Duiven – De overheid heeft in 2017 extra geld ter beschikking gesteld voor kinderen uit minimagezinnen. De bedoeling is om dit geld echt specifiek te bestemmen voor deze kinderen. De gemeente Duiven heeft een kind pakket samengesteld waarbij de uitgifte van bonnen voor kleding- en schoolspullen een onderdeel is.

Dit kind pakket is in samenwerking met Stichting Leergeld opgezet. Stichting Leergeld weet veel van deze doelgroep en weet waar echt behoefte aan is. Hiermee hoopt de gemeente meer kinderen uit deze doelgroep te bereiken die nu nog niet in beeld zijn.

Kleding- en schoolspullenbonnen
Alle kinderen van 6 tot 18 jaar met een Gelrepas van de gemeente Duiven ontvangen in de week van 21 augustus een brief met daarbij een aantal kleding- en schoolspullenbonnen. Op deze bonnen staan de te besteden bedragen en de naam van het betrokken kind. Hiermee kunnen ze zelf kleding- en schoolspullen aanschaffen bij de deelnemende winkels van winkelcentrum de Elshof. De winkels die meedoen zijn: Hema, Primera, Bruna, Derksen Schoenen, Shoeby en Ter Stal. Bij verzilvering van de bonnen bieden deze winkels ook nog extra korting van 10% aan (niet geldig in combinatie met andere acties).

Naast deze kinderen zijn er ongetwijfeld nog andere kinderen in Duiven die hier ook voor in aanmerking kunnen komen, maar niet bekend zijn bij de gemeente. Als ouders dit bericht lezen en denken dat hun kind hier mogelijk ook gebruik van kan maken kunnen ze eerst kijken of ze voor de Gelrepas in aanmerking komen.

Bij vragen of voor het indienen van een aanvraag kunnen ouders contact opnemen met de medewerkers van het loket WWZ op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur op telefoon nummer: 0900 – 279 1111.

Powered by WPeMatico