In weekend 23 en 24 maart geen treinen op traject Zevenaar-Didam-Wehl

In weekend 23 en 24 maart geen treinen op traject Zevenaar-Didam-Wehl

11 maart 2019 Uit Door admin

Zevenaar – De afgelopen weken heeft Strukton Rail in opdracht van ProRail voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de spoorverbetering op het traject Zevenaar-Didam-Wehl. In vervolg op deze werkzaamheden wordt tijdens het weekend van 23 en 24 maart het spoor vernieuwd. Ook wordt de bovenleiding in Zevenaar aangepast en zijn er werkzaamheden aan kabels.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats van zaterdag 23 maart 01:00 uur tot maandag 25 maart 05:00 uur. Hierdoor rijden er geen treinen. Ook is de overweg aan de Kerkstraat in Zevenaar afgesloten voor doorgaand (fiets)verkeer. Via de overweg aan de Molenstraat wordt het verkeer omgeleid.

Bij het viaduct op BusinessPark 7Poort en bij de tunnel van Zevenaar Poort worden constructies onder het spoor vervangen voor de waterverbinding. Daarnaast wordt nabij de Betuweroute de bovenleiding in het spoor aangepast. Hierdoor is de Ringbaan Oost (N336) – tussen de rotonde Hengelder tot de rotonde Bemweg/Babberichseweg – afgesloten van 21 maart 07.00 uur tot 26 maart 07:00 uur. Om verkeershinder zo veel mogelijk te beperken wordt een omleidingsroute ingesteld.

Gevolgen voor het treinverkeer
Tijdens de werkzaamheden op zaterdag 23 en zondag 24 maart rijden er geen treinen. Reizigers kunnen in deze periode met bussen reizen tussen Arnhem Centraal en Emmerich. Kijk voor actuele reisinformatie op www.reisplanner.nl of www.arriva.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via 9292.nl of telefonisch: 0900 – 9292 (€ 0, 90 per minuut).

Start voorbouw onderdoorgang Babberichseweg
In de week van 18 maart start Strukton met de inrichting van de bouwlocatie voor de tunnel voor voetgangers en fietsers. In de week van 8 april start de bouw zelf. De voorbouw van de tunnel is medio juli gereed.

Meer informatie over het project
Direct omwonenden ontvangen nog nadere informatie van Strukton Rail over de diverse werkzaamheden. Meer informatie over de “Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl” vindt u op: www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling-zevenaar-didam of www.opweginzevenaar.nl.