HOPE XXL schenkt Cumula aan Provinciale Staten Gelderland

HOPE XXL schenkt Cumula aan Provinciale Staten Gelderland

10 november 2017 Uit Door admin

HOPE XXL heeft op woensdag 8 november de Cumula overhandigd aan de Gelderse Voorzitter van Provinciale Staten, dhr. Clemens Cornielje. De Cumula is een kunstwerk in de vorm van een 8 dat de ambitie weergeeft om iedereen op onze planeet naar een niveau van welbevinden van ten minste en 8 te brengen. HOPE XXL streeft namelijk naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven (op een schaal van een tot tien) met ten minste een 8 waardeert. De Cumula wordt de komende jaren overhandigt aan alle premiers ter wereld en de Nederlandse burgemeesters en Commissarissen van de Koning.

In 2009 is HOPE XXL van start gegaan in Nederland. Tien jongeren uit de Liemers regio stelden de eerste versie van de Liemers List op als lange termijn visie voor de toekomst. Doel is om eraan bij te dragen dat iedereen zijn of haar leven aan het eind van deze eeuw met ten minste een 8 kan beoordelen. Sindsdien groeide HOPE XXL uit tot een internationale beweging waar jongeren uit de hele wereld bij aansluiten. Tijdens een serie nationale en internationale evenementen, waaronder de Europese conferentie met Kofi Annan in 2012 en de Global Summit in Costa Rica in 2015, is de Liemers List steeds verder ontwikkeld. Momenteel is HOPE XXL met steun van Rabobank Regio Arnhem e.o. bezig met de implementatie van het gedachtegoed in de thuisregio.

Naast de overhandiging van de Cumula heeft HOPE XXL ook een motie aangeboden waarmee de provincie wordt opgeroepen om aan ieder voorstel een geluksparagraaf toe te voegen waarin staat beschreven op welke wijze de plannen van de provincie bijdragen aan een gelukkiger bevolking. Provinciale Staten zal deze motie in behandeling nemen.

Onderdeel van de Liemers List is daarnaast een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking die door HOPE XXL is bedacht. Hierin staat een partnerschap tussen twee landen centraal, waarbij op basis van gelijkwaardigheid beide bevolkingen toewerken naar een welzijnsbevinden van tenminste een 8. Het partnerland dat aan Nederland gekoppeld wordt is Bangladesh. Om deze reden zijn er in de Gelderse regio de Liemers projecten gestart waarbij wordt samengewerkt met een regio in Bangladesh.

Zie ook:
https://www.youtube.com/watch?v=r3EOLOwXSKQ Introductievideo van HOPE XXL met Ambassadeur Yama in de hoofdrol.