HOPE-XXL MDT project van Zooi naar Mooi voorziet in een behoefte

HOPE-XXL MDT project van Zooi naar Mooi voorziet in een behoefte

13 september 2023 Uit Door admin

De realisatie van een legale muur waar beginnende Street-Art en Graffiti jongeren hun schilderkunsten op kunnen botvieren is een feit. Róman is een van de MDT-jongere die heeft deelgenomen aan het MDT-project van Zooi naar Mooi van HopeXXL.

Als onderdeel van zijn MDT-reis heeft hij een projectplan geschreven voor een legale muur waar lokale jongeren ieder moment van de dag op kunnen verven. Ook helpt hij mee met de organisatie van het in
gebruik nemen van de muur. De muur is nu een feit.

De realisatie is mogelijk gemaakt door Hope-XXL-MDT. Locatie is in het Horsterpark. Hope-XXL MDT biedt hiermee nog meer jongeren de kans om talenten te ontdekken en hoopt bij te dragen aan het voorkomen van bekladdingen op ongewenste locaties. Street-Art /Graffiti activiteit en opening HAP-Wall (Horsterpark-Art-Practice Wall) op zondag 17 september. Voor jongeren uit Westervoort en Duiven onder de 30 jaar is er op zondag 17 september vanaf 11.30 tot 14.00 uur een inloop. Tijdens de inloop kunnen jongeren met begeleiding van Street-Art en Graffiti Artiest Joost van kunstenaarscollectief vijfB (www.vijfb.com) met spuitbussen aan de slag op de legale muur.

Spuitbussen zijn aanwezig deelname is gratis. Om 16.00 uur is er een openingsmoment hier zal Róman zijn initiatief toelichten. In 2021 heeft Román deelgenomen aan het MDT-project van Zooi naar Mooi. Román is graag met spuitbussen in de weer en steeds op zoek naar plaatsen waar hij legaal kan oefenen. Deelname aan het MDTproject heeft hem de gelegenheid geboden om andere te ontmoeten, zijn talenten te ontdekken en iets te betekenen voor de maatschappij. Zo heeft hij een Street-Art artiest ontmoet, en is hij samen met hem en andere jongeren aan de slag gegaan met het oefenen en maken van Graffiti en Street-Art. Zijn maatschappelijke bijdrage is naast het meewerken aan een muurschildering, het realiseren van een legale plek voor andere jongeren die in de startfase zijn van het schilderen. Hij hoopt dat een legale plek ook bijdraagt aan het voorkomen van ongewenste bekladdingen op andere plaatsen in de gemeente Westervoort en Duiven.

Dat we verwachten dat het initiatief voorziet in een behoefte wordt ondersteund door een mail van Lorenzo inwoner van de gemeente Westervoort. In deze mail doet hij een beroep op de gemeente Westervoort om te voorzien in een legaal hofje. Ook de gemeente Duiven is door twee jongeren benaderd met hetzelfde verzoek.