Harddrugs aangetroffen door Grensoverschrijdend team van de politie

24 oktober 2017 Uit Door admin

Tijdens een controle van het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) Elten in de vroege uurtjes van de zaterdagochtend zijn drie mannen met de Duitse, Nigeriaanse en Soedanese nationaliteit aangehouden op verdenking van de smokkel van bijna drie kilo harddrugs.

Omstreeks 03:20 uur passeerde een auto met een Nederlands kenteken de grens tussen Nederland en Duitsland via de A12. Tijdens de controle reageerden de mannen van 40, 36 en 43 jaar oud onrustig en geschrokken en legden zij tegenstrijdige verklaringen af over hun reisdoel en waar zij elkaar van kenden.

Bij het doorzoeken van het voertuig vond de politie onder de bijrijdersstoel een laptoptas met daarin vier met folie omwikkelde pakketten. Deze pakketten bleken cocaïne, heroïne en versnijdingsmiddel te bevatten met een gewicht van in totaal 2,78 kilogram.
De verdachten zijn overgebracht naar de Bundespolizei Inspektion Kleve waar de Zoll (de Duitse Douane) het onderzoek heeft overgenomen. De rechter heeft zaterdag besloten dat de verdachten in verband met het onderzoek in hechtenis moeten blijven.

Het GPT Elten is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee Zevenaar, Bundespolizei Inspektion Kleve en de Nationale Politie Zevenaar.

Powered by WPeMatico