HaltetaxiRRReis viert 1-jarig bestaan met de 25.000e gereden rit!

HaltetaxiRRReis viert 1-jarig bestaan met de 25.000e gereden rit!

5 april 2023 Uit Door admin

Sinds april 2022 bestaat er in Gelderland een nieuwe flexibele vorm van openbaar vervoer: haltetaxiRRReis. De haltetaxi brengt reizigers tegen 2x het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding; het is aanvullend aan de bestaande (buurt)bus en trein.

HaltetaxiRRReis is nu 1 jaar in Gelderland actief: het 1-jarig bestaan viel samen met de 25.000e rit. De 25.000e reiziger was mevrouw van der Meyde; zij werd verrast met een bos bloemen en een cadeaubon. HaltetaxiRRReis is dé deeltaxi in Gelderland die op bestelling flexibel van halte naar halte rijdt. Met de haltetaxi reist men vlot van of naar een speciale haltetaxi-halte, bestaande bushalte of treinstation in de buurt. De deeltaxi sluit goed aan op de buurtbus, bus en trein. De haltetaxi rijdt ook ’s avonds, in het weekend én in buitengebieden waar de buurtbus, bus of trein niet of niet elk uur rijdt.

Forse en snelle groei naar 25.000 gereden ritten
In september 2022 werd de 5.000e rit gereden; sinds die tijd nam de populariteit en het aantal ritten sterk toe. Reden hiervoor is de toegenomen bekendheid van haltetaxiRRReis en de toevoeging van de boekingsmogelijkheid via de 9292 app. Sinds maart 2023 kan er ook geboekt worden via de RRReis app.

Klanten tevreden tot zeer tevreden over de dienstverlening
Eind 2022 is er een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Van de ondervraagde reizigers blijkt 92% tevreden tot zeer tevreden te zijn en geven zij de algehele dienstverlening van haltetaxiRRReis een gemiddeld rapportcijfer van 8,2! Reizigers waren vooral tevreden over het bestelgemak en de stiptheid van de uitvoering. Verder kwamen als positieve punten uit het onderzoek naar voren: een extra mogelijkheid hebben om weer te kunnen reizen, vriendelijke chauffeurs, een gemakkelijke aansluiting op het reguliere OV, een goed aanvullend alternatief voor
het OV en de algehele flexibiliteit die haltetaxiRRReis biedt.

Paul Pietersen, directeur Qarin, uitvoerder haltetaxiRRReis:
“Afgelopen jaar hebben de ingezette taxibedrijven samen met de medewerkers van Qarin heel hard gewerkt om haltetaxiRRReis als een betrouwbare aanvulling op het openbaar vervoer in Gelderland te lanceren. Het klanttevredenheidsonderzoek laat zien dat haltetaxiRRReis hoog gewaardeerd wordt, het realiseren van de 25.000e
rit is hiervan het bewijs! Ik ben trots op wat we het afgelopen jaar hebben neergezet.”

Jan van der Meer, gedeputeerde openbaar vervoer provincie Gelderland:
“Mooi dat zoveel mensen de haltetaxi al weten te vinden. Uit de bestemmingen die
mensen kiezen kunnen we zien dat forensen en scholieren ook de haltetaxi goed
benutten. “