grote finale dag van de Nationale Diabetes Challenge

grote finale dag van de Nationale Diabetes Challenge

3 november 2021 Uit Door admin

14 november is de grote finale dag van de Nationale Diabetes Challenge. De finale dag vindt plaats op de atletiekbaan in Zevenaar bij Sportpark Heerenmäten.

De afgelopen maanden hebben een aantal gemeenten hard geoefend om aan deze dag mee te kunnen doen. In Zevenaar zal er worden meegedaan door wandelgroepen uit Duiven, Loo, Westervoort, Zevenaar en Didam. Hoe leuk! Dit valt toevallig ook nog eens op de Wereld Diabetes Dag (WDD) die sinds 1991 jaarlijks op 14
november plaatsvindt.

Het evenement in Zevenaar start om 12:00 uur waar de wandelaars worden welkom geheten door het team van de Bas van de Goor Foundation. Na een gezamenlijke warming up georganiseerd door Dans Je Fit vanuit Aerofitt op het middenterrein van de atletiekbaan gaan de wandelaars dan eindelijk van start met hun finale-wandelchallenge. De route loopt langs zalencentrum Staring, waar de deelnemers met koffie of thee en een plak cake worden
opgewacht. Daarna splitsen de groepen om verschillende afstanden te lopen. De finish is bij Heerenmäten waar de wandelaars in de aula van het Liemers College worden getrakteerd op een ‘Healthy High Tea’, verzorgd door cateraar Thoen en Thans. Daarna gaan de wandelaars naar buiten om gezamenlijk op de atletiekbaan de allerlaatste “finale-slotkilometer” af te leggen – 2,5 ronde – en iedere deelnemer krijgt tot slot een fraaie NDC-2021 herinneringsmedaille en goodiebag uitgereikt door de organisatie.


Wat houdt de Nationale Diabetes Challenge eigenlijk in?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen! De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation, die mensen in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. In regio de Liemers hebben we dit jaar meegedaan met wandelgroepen in de woonplaatsen Westervoort, Duiven, Zevenaar Loo en Didam.


Volgend jaar start er weer een nieuwe Diabetes Challenge en kun je je opnieuw aanmelden of misschien wel voor het eerst. Lijkt jou dit nou interessant, ga dan naar www.nationalediabeteschallenge.nl en kijk daar of er in jouw gemeente ook een wandelgroep meedoet.