Frisse neus halen tijdens Reichswald Classic en Gravelride

Frisse neus halen tijdens Reichswald Classic en Gravelride

16 april 2023 Uit Door admin

TC de Liemers heeft zondag 23 april twee uitdagende fietstochten in petto
ZEVENAAR – Wielrenners, fietsliefhebbers op de gewone fiets of e-bike en mountainbikers kunnen zondag 23 april hun hart ophalen tijdens de Reichswald Classic en Gravelride van TC de Liemers.

Al jaren is de Reichwald Classic een hoogtepunt op het programma van TC de Liemers. Fietsliefhebbers hebben keuze uit maar liefst zes afstanden: 50, 70, 95, 120, 145 en 175 kilometer. De tochten gaan over rustige wegen en komen door afwisselende gebieden, zoals het rivierenlandschap Gelderse Poort, de heuvels rondom Montferland, de Elterberg en het mooie en uitdagende Duitse ‘reichswald’. De langste afstand bereikt zelfs de heuvels rond Nijmegen. 

Gravellen

Speciaal voor gravel-liefhebbers is er de TC de Liemers Gravelride. Het succes van vorig jaar smaakte naar meer, dus zijn er ook dit jaar twee routes uitgezet. Eén tocht van 85 kilometer en voor de echte liefhebbers is er een rit van maar liefst 125 kilometer. De Gravelride is te rijden met een gravelbike, cyclocrosser of een mountainbike. Beide afstanden gaan door de Liemers, komen over de Elterberg en doen de Achterhoek aan. Zoals het bij graveltochten hoort, gaan beide routes grotendeels over hard pack zandwegen en klinkerwegen.

Deels gepijld

Dit jaar zijn voor het eerst niet meer alle fietsroutes gepijld. Alleen fietsers die voor de 50 en 70 kilometer kiezen, kunnen de route via pijlen volgen. Alle andere routes zijn alleen beschikbaar op gps (via www.tcdeliemers.nl of www.fietssport.nl). Voor wie geen navigatie heeft, zet de organisatie voorrijders in die op gezette tijden een groep begeleiden.

Verzorging onderweg

TC de Liemers zorgt op de routes voor verzorgingsposten en er rijdt een materiaal- en ehbo-wagen rond. Bij het start- en finishpunt (op Sportpark Heerenmäten 4 in Zevenaar) zijn voldoende parkeerplaatsen. Ook is er douche- en kleedgelegenheid en een bewaakte fietsenstalling. De dag kan worden afgesloten op het gezellige terras bij de finish.

Korting

Starten kan tussen 8.00 en 12.00 uur. Vooraf inschrijven is mogelijk via www.fietssport.nl. Dit betekent korting én geen oponthoud bij vertrek (scan & go). Kijk voor meer informatie over de TC de Liemers-Reichswald Classic en de Gravelride op www.tcdeliemers.nl.