Feestelijke opening vernieuwde schoolplein SBO de Schilderspoort

1 september 2017 Uit Door admin

Zevenaar/Didam – Na momenten van concentratie en hard werken in de klas, is het voor kinderen belangrijk om op een prettige manier te kunnen ontspannen. Even bewegen, het liefst in de buitenlucht, maakt dat kinderen weer energie opdoen.

Ook bevordert buitenspelen de ontwikkeling van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden van kinderen. Een kindvriendelijke buitenruimte gaat over meer dan buitenspelen, zo’n ruimte nodigt uit tot bewegen en ontmoeten.
Het afgelopen jaar is er daarom hard gewerkt door leerlingen, ouders en teamleden aan de totstandkoming van een vernieuwd schoolplein. In samenwerking met NME Zevenaar, de medewerkers van het Groenkompas en dankzij de bijdrage van vele sponsoren heeft het plein een ware metamorfose ondergaan!


Aansluitend bij de mascotte van de Schilderspoort, een draak genaamd Poortje, is ook op het plein een prachtige draak te vinden en zelfs vanaf het dak kijken drakenogen naar beneden. De kinderen kunnen spelen in het drakenbos waar een waterpartij en wilgentenen hutjes zijn aangelegd. Het plein, dat nu met recht een groen plein te noemen is, nodigt uit tot spel maar biedt ook de gelegenheid tot chillen op rustige plekjes. Ook het apart gelegen kleuterplein ziet er aantrekkelijk uit met een prachtige verkeersroute en meer kleur en meer groen. Daarnaast is de start gemaakt met de schooltuin waarin kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Op vrijdag 8 september om 10.00 uur vindt de feestelijke opening van het schoolplein plaats. Hierbij wil de Schilderspoort niet alleen feestvieren maar ook alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die de metamorfose van grijs naar groen mogelijk hebben gemaakt!

Powered by WPeMatico