Eersteklassers werken acht weken aan hun conditie

Eersteklassers werken acht weken aan hun conditie

31 maart 2015 Uit Door admin

Irun2bFitZevenaar – De locatie Zonegge van het Liemers College staat de komende acht weken in het teken van het project IRun2BFit.

Alle eersteklassers gaan op diverse manieren werken aan het verbeteren van hun conditie. Ook worden ze zich meer bewust van hun leefstijl. Het startsein is op donderdag 26 maart.

De leerlingen zijn niet alleen in de lessen lo [lichamelijke opvoeding] met IRun2BFit bezig, maar ook tijdens het mentoruur en de lessen bizo [biologie en verzorging]. Verder gaan ze enkele keren hardlopen buiten de lessen om. Er worden hartslagmeters gebruikt om vast te stellen met welke snelheid leerlingen gedurende bijvoorbeeld vijf kilometer kunnen hardlopen. Bij bizo is er aandacht voor de juiste voeding en het verband tussen hartslag en inspanning.

Verder bedenken alle leerlingen in groepjes een IRun2BFit-menu. Per klas wordt het beste menu gekozen. De verzameling menu’s die dit oplevert, gaat naar restaurant Careza de Kroon in Oud-Zevenaar, die de drie beste menu’s kiest. De groepjes van deze menu’s mogen hun menu koken bij Careza de Kroon. De drie menu’s worden ook ingezonden naar driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, dat de uiteindelijke winnaar aanwijst. Het winnende groepje gaat koken in De Librije.

Tijdens de mentoruren zijn er zogeheten ‘prikkelmomenten’, waarop de mentor zijn/haar leerlingen motiveert met filmpjes. De afsluiting van IRun2BFit is op tweede pinksterdag [25 mei] als de leerlingen meedoen aan de Ooyse Landloop. Het Liemers College hoopt dat ook ouders en medewerkers actief deelnemen aan het project.

IRun2BFit is een initiatief van onder anderen de voormalige marathonloper Gerard Nijboer. Hij won in 1980 de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Moskou. In 1982 werd hij Europees kampioen in Athene.

Source: Zevenaar