Dief van de weg gedrukt na wilde achtervolging

22 juli 2017 Uit Door admin

Duiven/Nijmegen – Maandagmiddag, kort na het middaguur vond er een diefstal plaats bij de Media Markt in Duiven. De verdachte van de diefstal is in een voertuig gestapt en weggereden in de richting van Arnhem. Door de melder is informatie over het voertuig doorgegeven.

Op de A325 krijgt een motorrijder van basisteam Arnhem-zuid het voertuig in zicht. De verdachte gaat er vandoor en rijdt tijdens deze vlucht bijna in op de motorrijder. Enkele voertuigen van Arnhem-zuid en Elst kunnen aanhaken en het resultaat is een achtervolging.

De achtervolging eindigt nabij de ovatonde bij Oosterhout. Hier zien collega’s van politie Arnhem-zuid de kans om het voertuig aan te tikken waarna de verdachte zijn vluchtpoging moet staken. De verdachte wordt aangehouden en in het voertuig ligt de buit nog. Een knap staaltje werk waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen.
Bij de Media Markt is een aangifte opgenomen en ook de motorrijder heeft inmiddels aangifte gedaan. De zaak wordt verder door de recherche afgehandeld.

Van de aanhouding zijn door een omstander beelden gemaakt.(bron politie Duiven)

Powered by WPeMatico