Dickens in de Liemers nog groter succes dan voorgaande edities

Dickens in de Liemers nog groter succes dan voorgaande edities

11 december 2022 Uit Door admin

Het was weer super gezellig, en heel druk bij het evenement “Dickens in de Liemers”. Vele duizenden mensen bezochten afgelopen weekend dit evenement. Van vrijdag t/m zondag was er in het Horsterpark in Duiven weer de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd, de tijd van schrijver Charles Dickens.

Het terrein was omgebouwd tot een markt in de Dickens stijl. Bij binnenkomst werden de bezoekers opgewacht door de wachters van het evenement. De prachtige gevels die voor het theehuis gemaakt waren brachten je al gelijk bij binnenkomst in een heel andere sfeer. In het theepaviljoen was ook een prachtige Dickens sfeer gecreëerd. In Dickens kleding gehulde, acteurs die over de prachtige omgetoverde paden van het Horsterpark liepen. Van vlerken tot klerken, notabelen, werksters, boeren burgers en buitenlui. waar je op moest passen voor de trucs van de straat goochelaars en snelheid van schoffies.

Alles was er op de markt te vinden, in 50 prachtig verlichte houten marktkramen stonden kooplieden met lekkernijen, kerst- en cadeau artikelen, streekproducten en oude ambachten hun spullen aan de man te brengen. Je kon genieten van een broodje vlees van het varken aan het spit of een broodje braadworst, erwtensoek, koffie, chocolademelk of een glaasje rum/glüwein. Er waren ook ambachten die hun vakmanschap vertoonden, er was een valkenier, een glasblaas show, de midwinterhoornbouwers, of je kon luisteren naar de verhalenverteller bij de potkachel

Verdeeld over de markt stonden potkachels die heerlijke warmte gaven, die ook meer dan welkom waren omdat het best wel waterkoud was. Bij de kinderboerderij was een levende kersstal met doorlopende voorstellingen. Speciaal voor kinderen was er een nostalgische kermis met als hoogtepunt een kinderzweefmolen, ‘touwtje’ trekken en ballengooien. Kinderen konden brood of marshmallows roosteren boven een knappend vuur. Acteurs, vertellers, straatmuzikanten en zakkenrollers zorgen ervoor dat je aandacht geen moment kon verslappen!

Ook waren er heel veel optredens op het podium en op de markt van Look who’s singing, Afternoon Delight, Canta Doe, Gilde St Remigius, Vocal Group Qoorieus, ATK Brass, Bandio Bigband, Midwinterhoorngroep Bergh, Trio PaGeRo, start Vaye MusicalTheater, Ladies Selection, A JIBBC, Politie Bigband Oost Nederland, Midwinterhoorngroep de Huttepiepen, en accordeonist Tonnie.

Een impressie van deze markt: 

TVR Mozaiek maakte de volgende beelden: