Dickens in de Liemers 2017

Dickens in de Liemers 2017

29 november 2017 Uit Door admin

Duiven/Horsterpark – Op 8, 9 en 10 december wordt in het Horsterpark te Duiven de 3e editie van Dickens in de Liemers georganiseerd. Een niet commercieel, sociaal maatschappelijk evenement dat de afgelopen jaren 10.000 bezoekers trok.

Een mooie kerstmarkt geflankeerd door bijzondere activiteiten. De verstandelijk beperkte mensen die werkzaam zijn in het Horsterpark zijn zeer nauw betrokken bij de organisatie. Al maanden zijn ze druk in de weer met het maken van kerststukken en de aankleding van het Horsterpark.

Dit jaar staat Dickens in het teken van beleving; naast de prachtige kramen met zelfgemaakte spullen zijn er ook vele spectaculaire activiteiten. Wat te denken van:

• Vuurspuwers, goochelaars, valkenier, ganzenhoedster, houthakkers, touwslager, edelsmid en midwinterhoorn blazers.
• Vele typetjes, zoals straat poetsers, schoffies, een doodgraver en de Zwarte weduwe, zij zullen acts opvoeren.
• In de knuffelstal kunnen dieren worden geaaid en de alom bekende Dickens kameel Pipo is weer paraat.
• Een kinderplein is ingericht inclusief een nostalgische zweefmolen, ballen gooien en touwtje trekken.

Als goed doel zal dit jaar de stichting hulphond Nederland aanwezig zijn om uitleg te geven over hun activiteiten. Natuurlijk is er ook een hulphond op het evenement.

Uiteraard zijn de beste koren, musical/theatergroepen en harmonieën aanwezig. Drie dagen zijn er doorlopende voorstellingen.
Tijdens Dickens kan er lekker worden genoten van culinaire hoogstandjes. Van varken aan het spit tot de heerlijke broodjes Engelse curryworst en de oliebollen van topbakkerij Koenen.

Het afgelopen jaar zijn vele vrijwilligers actief geweest met het maken van de Dickens kleding en het bouwen van fragmenten van een oude Engelse stad uit de tijd van Charles Dickens (1850). Tijdens het evenement zijn 175 vrijwilligers actief.
Het gaat echt heel bijzonder worden!! Naast een enorme stadsmuur met poort en stadswachten in prachtige uniformen, is er ook een sinistere steeg te bewonderen, met de ingang naar de Dickens Herberg. Een herberg met livemuziek, een heerlijk warme open haard en sfeerverlichting. Eigenlijk te veel om op te noemen!

Elke middag is er een Dickens parade. Een bonte stoet met klederdracht en muziek zal een rondgang maken over het terrein.
Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.dickensindeliemers.nl of op onze Facebooksite.
Openingstijden:
Vrijdag: 8 december 16.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 9 december 16.00 – 21.00 uur
Zondag: 10 december 13.00 – 19.00 uur

Door ondersteuning van de gemeente Duiven en de Provincie Gelderland is ook Dickens in de Liemers 2017 dit jaar vrij toegankelijk.
Vanwege de te verwachten drukte is Dickens het best lopend of met de fiets te bereiken. Ook is er een bushalte direct in de nabijheid. Mocht de auto toch de voorkeur hebben dan graag parkeren bij het Candea College, Saturnus Duiven. Mensen die in het bezit zijn van een invalidenparkeerkaart kunnen parkeren op de parkeerplaats die is gelegen aan de Horsterparklaan.