De Wonderlijke wereld van L-Li te zien in Westervoort

De Wonderlijke wereld van L-Li te zien in Westervoort

16 april 2024 Uit Door admin

Op zaterdag 20 april opent kunsthistorica Hilde de Bruijn om 15.00 uur de expositie van L-Li (Elly de Bruijn) in Huize Vredenburg in Westervoort. Kunstschilder L-Li (Elly de Bruijn) verrast de kijker regelmatig. Dat, wat de kijker in eerste instantie denkt te zien op het doek, is anders ontstaan dan op het eerste gezicht lijkt. Niet alles is wat je denkt te zien, wil ze hiermee zeggen, kijk zelf en doorgrond.  

De schilderijen laten een wonderlijke, verrassende wereld zien. Vaak lieflijk en opgewekt. Maar ook zijn er scheuren en afgebroken beelden in haar werk te zien. De wereld is opgebouwd uit stukken die samen toch een mooi geheel vormen.

Elly de Bruijn uit Doesburg is voormalig psycho-dramatherapeut en heeft jarenlang gewerkt met beschadigde en getraumatiseerde mensen aan een vorm van heling en het weer in balans komen. Zoals in haar werk te zien is blijven de sporen van dat wat gebeurd is – de scheuren, krassen, haperingen- bestaan. Het gescheurde, kapotgemaakte, wordt door haar vervolgens in een nieuwe balans bijeen gebracht. Net zoals mensen na een trauma een nieuwe balans zoeken, het verdriet en de pijn moeten doorleven om verder te kunnen. En juist dat is te zien in de beelden, diepgang en complexiteit en het laten zien dat er een proces heeft plaatsgevonden. 

Ze werkt veelal met acrylverf op doek, maar soms ook met gemengde technieken. Ze mengt zelf haar kleuren. Het werk varieert van abstract tot figuratief of met enkele figuratieve elementen. Het verwijst naar natuur en landschap, maar ook naar communicatie tussen mensen.

L-Li heeft haar kunstzinnige activiteiten na haar pensioen opnieuw opgepakt. Eerder heeft ze verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van schilderen, tekenen, klei, textiele werkvormen, hout – en metaalbewerking. Een tiental jaren heeft ze gewerkt met een vaste schildersgroep.  De afgelopen 6 jaar heeft ze een 2-tal fotocursussen gevolgd en een 4-jarige leerroute bij J. Jaspers / kunstenaar.

Na deze expositie in Huize Vredenburg is haar werk deze zomer (half aug- tot half sept) ook nog te zien in de Anna Kapel van de Martinikerk te Doesburg.

De expositie is gratis te bezoeken in de weekenden op zaterdag en zondag 20/21 april, 27/28 april, 4/5 mei en 11/12 mei 2024; alle dagen van 14.00-17.00 uur.