De politie waarschuwt voor het gevaar van een hennepkwekerij in je woonomgeving

De politie waarschuwt voor het gevaar van een hennepkwekerij in je woonomgeving

30 maart 2023 Uit Door admin

De politie waarschuwt voor het gevaar van een hennepkwekerij in je omgeving.

Stel je voor: je woont in een huis waar elk moment brand kan uitbreken of lekkage kan ontstaan, waar je voor de deur beschoten of bedreigd kan worden en waar in de buurt op de gekste tijdstippen ongure types rondlopen, verloedering van de leefomgeving en niet te vergeten: de rekening van gestolen water en elektriciteit die de samenleving indirect betaalt. Klinkt niet aantrekkelijk, toch?

Dat is volgens de politie wel de realiteit van hennepkwekerijen. “Denk je nog steeds: ‘dat is een ver-van-mijn-bed-show’? Brandgevaarlijke hennepkwekerijen zitten in rijtjeshuizen, giftige drugslabs zitten gewoon in woonwijken. Ze brengen schade aan de natuur (en de dieren die daar in wonen) door het dumpen van chemisch afval en er zijn schietpartijen in de openbare ruimte”.

De politie geeft aan dat criminelen snel heel veel geld verdienen aan hennepkwekerijen en steken dit weer in andere criminele activiteiten. Dit tast de veiligheid van onschuldige mensen aan en de politie wil dat dit stopt! Daarom is de aanpak van deze zware, georganiseerde misdaad een prioriteit voor de politie. Het aantal meldingen van direct omwonenden lijkt echter af te nemen. En daarom heeft de politie uw hulp bij nodig in de vorm van uw ogen en uw oren.

Hoe herken je een hennepkwekerij?

– je ruikt een sterke wietlucht
– je kunt constant gebrom horen van afzuiginstallaties of andere apparatuur
– je ziet telkens condens op de ramen
– er zijn stroomstoringen in de buurt
– er wordt op rare tijden verbouwd en gesjouwd
– er zit hennepafval in de container of ernaast
– de ramen zijn afgeplakt
– muren of plafond geven warmte af

Heeft u het vermoeden van dit soort activiteiten in uw buurt, meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Wilt u dit liever anoniem doen? dan kunt u het melden via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.