Beslissingen rondom het levenseinde

Beslissingen rondom het levenseinde

8 april 2015 Uit Door admin

mikadoWestervoort – Het Steunpunt Mantelzorg en het Ouderenwerk van Mikado organiseren een lezing over beslissingen rondom het levenseinde.

De zorg aan het einde van het leven is vaak onderwerp van discussie in de media. Dat is ook niet zo raar. Het is een emotioneel moeilijke tijd. U kunt te maken krijgen met ingewikkelde vraagstukken.

Zo is er veel onduidelijk over allerlei beslissingen waar u mee te maken kunt krijgen, zoals niet reanimeren, sedatie of zelfs euthanasie. Hier wordt o.a. aandacht aan besteed op 29 april.

Guido Diehl is huisarts verbonden aan het Toon Hermans Huis Arnhem. Guido zal vanuit zijn ervaring en deskundigheid met de begeleiding van mensen naar het levenseinde spreken. Notarispraktijk Brouwer & Van Ramshorst & van Swetselaar zal een lezing over de wettelijke kaders m.b.t. testamenten en euthanasie verzorgen. Yvonne van Leeuwen van Camyraa (zorgondersteuning bij leven en dood) spreekt over de mogelijkheden rondom uitvaarten en uitvaartbegeleiding.

De bijeenkomst wordt gehouden op 29 april van 19.30 – 21.30 uur in Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg 1 in Westervoort. Er zijn geen kosten aan verbonden. Consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden wordt wel op prijs gesteld: Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/Steunpunt Mantelzorg, tel.: 0316-282032 (iedere werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur) of via MVT@mikado-welzijn.nl
Heeft u interesse in deze bijeenkomst en heeft u problemen met oppas of vervoer, neem dan op tijd contact op met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Samen met u zoeken wij naar een oplossing.

Source: WestervoortPlaza.nl