Barbikkels de mooiste in de carnavalsoptocht in Westervoort

9 februari 2015 Uit Door admin

Westervoort Plaza00108Westervoort – Op zondag was het in Doldorp één groot feest tijdens de carnavalsoptocht door het dorp, om 13.11 uur startte de optocht op de Dorpstraat bij zalencentrum Wieleman.

Duizenden toeschouwers stonden langs de route in Doldorp. Toen de carnavalstoet op het punt stond om te vertrekken vanaf de Dorpstraat klaarde de lucht en bleef het de hele middag fantastisch weer.

40 deelnemende carnavalsgroepen deden mee aan de carnavalsoptocht waarin weer allerlei thema’s voorbij kwamen zoals de vertraging in de bouw van de wagenbouwersloods, het wachtgeld van Jos Geukers, en het verval van Huize Hamerden.

Na afloop van de optocht zijn alle deelnemers naar feestburcht Wieleman gegaan waar de uitslag van de optocht door de jury bekend gemaakt werd.
De Barbikkels zijn winnaar geworden met hun wagen over Huize Hamerden met een prachtige Vikingboot, de 2e werden De Ernummers met de avonturen van Kuifje, en de derde plek was voor CV de Gekkegeijt met de Lion King, op de 4e plek kwamen de Pullenprikkers die ook nog eens de pech hadden dat ze tijdens de optocht een lekke band kregen.

Bij de loopgroepen kwamen de loopganzen op de eerste plek en daaropvolgend De vatenkrakers en op de derde plek De Pals. De beste jeugdgroep was de Brugsnaters (de Brug) de Lulloos als tweede en als derde de Nerdos (leerlingen van de Verrekijker). De prijs voor de beste school ging naar de Brugsnaters (De Brug) en op de 2e plek de Nerdo’s. Bij de Individuele deelnemers werden de Deegnieters 1e en The Funny ladies kwamen op de tweede plek.

De mooiste carnavalistische muziek: 1e Drumband Heelsum 2e Drumfanfare Liberté 3e: Unisono uit Velp. De aanmoedigingsprijs ging naar de spookrijders en de Johan van Osch bokaal ging naar Zorgteam Waemelslant, de Johan van Bosch bokaal is voor de meest politieke wagen.

De prijs voor het mooist versierde huis ging naar de Kreytierstraat 55

De optocht werd ook live uitgezonden via Westervoortplaza.nl en hier hebben duizenden mensen naar gekeken !! Zelfs mensen uit Australië, Italië, Canada en Japan 🙂
Hieronder vindt je de herhaling van de live stream, en de foto’s van de optocht in Doldorp.

Invalid Displayed Gallery