Actie voor voedselbank en EHBO-snelcursus

Actie voor voedselbank en EHBO-snelcursus

31 maart 2015 Uit Door admin

ScreenShot087Zevenaar – Je inzetten voor de samenleving. Dat is wat de leerlingen van de locatie Zonegge van het Liemers College deze weken doen. De eersteklassers ondersteunen de voedselbank in Zevenaar, terwijl de tweedeklassers een snelcursus EHBO volgen. Op Goede Vrijdag [3 april] is er een actiedag.

De inzet voor de voedselbank is inmiddels van start gegaan. De leerlingen delen huis aan huis flyers uit. Iedere klas neemt een gedeelte van Zevenaar voor haar rekening. Natuurlijk wordt tijdens de lessen uitgebreid aandacht besteed aan het belang en de activiteiten van de voedselbank. Op de actiedag zelf gaan de eersteklassers opnieuw langs de deuren, maar deze keer om voedsel op te halen. De opbrengst wordt overhandigd aan de voedselbank.

De EHBO-praktijkjeugdsnelcursus is onderdeel van de maatschappelijke stage en wordt aangeboden in samenwerking met het Rode Kruis. Alle tweedeklassers doen mee. Het doel is de leerlingen voldoende bagage te geven om in noodsituaties hulp te kunnen verlenen. Hiertoe zijn de leerlingen enkele weken geleden begonnen met een theoriecursus, die ze thuis online kunnen volgen. Ze krijgen extra uitleg in de mentoruren.

De cursus wordt tijdens de actiedag afgesloten met een praktijkles door officiële instructeurs van het Rode kruis. Daarnaast zijn er workshops over 112 alarmeren, reanimeren en het werk van het Rode Kruis. Leerlingen die het praktijkgedeelte met goed gevolg afleggen, ontvangen een certificaat.

Source: Zevenaar