Achtste editie van de Bert Timmer Memorial Loop

Achtste editie van de Bert Timmer Memorial Loop

20 augustus 2021 Uit Door admin

Zondag, 5 september zal de recreatieve hardloopwedstrijd: de ‘Bert Timmer Memorial Loop’ voor de achtste keer plaatsvinden. Zoals het er nu uitziet zal toegang tot het plein plaatsvinden middels de bekende nodige en verplichte controles op negatieve uitslag van het virus, voor zowel atleten als bezoekers, tenminste zoals het er nu voor staat.

Er zijn in de laatste persconferentie van de regering verzachtende maatregelen aangekondigd voor hardloopevenementen. De aankleding van het plein zal een sober karakter dragen, zo is er bijvoorbeeld geen live muziek. Daarnaast zullen infostands minimaal aanwezig zijn. Wel zal ‘Swabaa Movements’ zorgdragen voor optredens.

Plaats van handeling is net als voorgaande jaren het Horsterpark in Duiven. De dag begint om 10:30 uur voor de 1000 meter en om 11:00 uur de 500 meter voor de jeugd. Tevens loopt de Duivense jeugd mee voor de Duivense Scholencompetitie voor de snelste en sportiefste school in Duiven.

Om 11:30 uur de 10 kilometer en als laatste zal de 5 kilometer plaatsvinden. Deze laatste is inclusief de Teamloop. Prijsuitreiking is direct na afloop van elke afstand. Beide afstanden gaan over één ronde in een afwisselend decor. Doordat de meeste sponsoren een niet al te best jaar achter de rug hebben is het goede doel voor dit jaar nog niet bepaald. Het is sterk afhankelijk van de opkomst van atleten en daardoor zal het goede doel achteraf worden bepaald. 

Meer informatie en inschrijving is te vinden op www.btml.nl. De organisatie is blij, dat er weer een hardloopevenement kan worden georganiseerd, het zij met strikte aanpassingen. Als iedereen zich aan de regels houdt, kan er weer sportief gepresteerd worden tijdens het ‘Jaarlijks sportief evenement in de Liemers’.