Achtervolging van een gestolen auto door woonwijk

22 juli 2017 Uit Door admin

Terborg/Zevenaar – in de nacht van donderdag op vrijdag juni kreeg de politie een melding dat er in Terborg een auto gestolen zou zijn.

Een oplettende nachtdienst-eenheid in Braamt kwam de auto enkele uren later tegen. Na een zoektocht in de omgeving bleek dat de Opel Corsa nergens meer te vinden was.

Bij dergelijke meldingen worden omringende politiekorpsen ook ingeseind. Zo ook het korps van Zevenaar, de agenten zagen de Corsa op de kruising Ringbaan-Oost rijden en gaven dit door aan de meldkamer. Op deze kruising veroorzaakte de verdachte bijna een aanrijding met een andere auto!

De politie gaf de verdachte direct een stopteken, echter gaf hij hier geen gehoor aan en verhoogde zijn snelheid, een woonwijk in. Omdat dit gevaarlijke situaties opleverde en de bestuurder zodanig roekeloos door de woonwijk scheurde, werd de verdachte op gepaste afstand gevolgd door de politie.

De verdachte kon de auto echter niet meer onder controle houden en ramde een grote bult op de Lindenhof. Hierna reed de verdachte een speeltuintje in. Aangezien de auto met zijn voorwielen in het mulle zand terecht kwam, kon hij niet meer verder rijden en vluchtte de auto uit.

Na een korte achtervolging te voet heeft de polite de verdachte, een 35 jarige man, direct aanhouden in de bosjes. De gestolen Corsa is afgesleept.

Het zou zo kunnen zijn dat de vluchtende verdachte met zijn auto meer schade heeft veroorzaakt wat bij de politie niet bekend is. Mocht dit zo zijn dan verzoekt de politie om dit te melden via 0900-8844.

Powered by WPeMatico