ABC-Zorgcomfort viert jubileum in de Week van Zorg en Welzijn

ABC-Zorgcomfort viert jubileum in de Week van Zorg en Welzijn

1 maart 2019 Uit Door admin

Westervoort/Tolkamer – Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren voor het grote publiek. Ook de 3 woon-zorglocaties en de dagbesteding van ABC Zorgcomfort doen hier aan mee en heten u op donderdagmiddag 14 maart van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

In dezelfde week viert ABC-Zorgcomfort het vijfjarig bestaan van de locaties Westerstaete in Westervoort en Rijnzicht in Tolkamer. Een reden te meer om het woon-zorgconcept én de dagbesteding onder de aandacht te brengen. Zelfstandig wonen, ook al heeft men ondersteuning en of zorg nodig is voor een steeds groter wordende groep mensen een belangrijke wens.

Wonen met zorg
ABC-Zorgcomfort biedt op de locaties mooie ruime appartementen voor mensen die zorg nodig hebben én tegelijk hun zelfstandigheid wensen te behouden. De medewerkers van ABC-Zorgcomfort verlenen de zorg die nodig is.

Op de locaties staan dagelijks zorgteams klaar van zeven uur ’s morgens tot elf uur ’s avonds. Ook ’s nachts bij calamiteiten kunnen cliënten een beroep doen op de slaapwacht die via alarmering bereikbaar is.

Een van de medewerkers vertelt enthousiast dat het mooie aan ABC-Zorgcomfort de kleinschaligheid is. ‘Wij werken met een vast team aan zorgverleners, dat werkt naar ons idee het beste. We kunnen daarom net dat extra meer geven, even aandacht en tijd voor een praatje, een luisterend oor. De cliënt ziet dagelijks vertrouwde gezichten, een persoonlijke benadering staat voor ons bovenaan. Het mooie vind ik, dat ook (echt)paren bij ABC-Zorgcomfort samen kunnen blijven wonen, door de ruime appartementen op de locaties.’

Tijdens de open dag kunnen belangstellenden een appartement bezichtigen en in gesprek gaan met een van de bewoners, of medewerkers van de locatie om te horen wat ABC-Zorgcomfort te bieden heeft. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld dagelijks gebruik maken van de ontmoetingsruimte om samen met andere bewoners te genieten van een kop koffie en een praatje of om deel te nemen aan de gezamenlijke warme maaltijd, die dagelijks met verse producten wordt bereid door professionele koks.

Dagbesteding
Ook bij de dagbesteding het Theehuis, gehuisvest bij locatie Westerstaete, en bij de Dorpsnoot in Loo is iedereen tijdens het open huis welkom voor een bezoekje. Men kan ook deelnemen aan een activiteit. Deelname aan de dagbesteding lijkt voor sommige ouderen een stap naar (nog) meer hulpbehoevendheid. Heel begrijpelijk, dat mensen het daarom een hele verandering vinden, maar de dagbesteding is erop gericht om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Door het deelnemen aan de dagbesteding, kan opname in een verpleeghuis worden uitgesteld, overbrugd of zelfs worden voorkomen. Voor de mantelzorgers betekent het een ontlasting van de zorg.

Ondersteuning thuis bij dementie
In de hele regio De Liemers bieden zij met gespecialiseerde Casemanagers Dementie ondersteuning in de thuissituatie aan cliënten en hun mantelzorgers.

Bent u benieuwd naar zelfstandig wonen met zorg of zou u meer willen weten over dagbesteding bij ABC Zorgcomfort? Loop dan op donderdag 14 maart tussen 14.30 en 16.30 uur eens bij een van onze locaties binnen. U bent van harte welkom!

Deelnemende locaties van ABC-Zorgcomfort zijn Westerstaete en dagbesteding het ‘Theehuis’, de Wilgenpas te Westervoort, Rijnzicht te Tolkamer en dagbesteding de Dorpsnoot te Loo (zie: https://www.abc-zorgcomfort.nl).